8 Media Ventures Updates

8 Media Ventures joins Finnish Venture Capital Association

”Toimimme myynnin katalyyttinä” – Jäsenesittelyssä 8 Media Ventures.
8 Media Ventures on uusi kotimainen mediapalveluyhtiö, joka toimii Media for Equity -periaatteella, sijoittaen Suomen ja Pohjoismaiden lupaavimpiin kasvuyhtiöihin mediamainontaa sekä -osaamista. Yhtiö keskittyy erityisesti kuluttajaliiketoimintaa harjoittaviin kasvuyrityksiin, jotka tarvitsevat apua tuotteen tai innovaation saattamisessa suuren yleisön tietoisuuteen. 8 Media Venturesin takana on nelihenkinen tiimi, jonka ammattilaisilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus media-, kuluttajamarkkinointi-, teknologia- sekä investointialalta.
8 Media Ventures sijoittaa valikoituihin varhaisen vaiheen kasvuyhtiöihin kovan rahan sijasta merkittävän määrän mediamainontaa. Suomessa 8 Media Venturesin päämediat ovat maan johtavat mediat MTV sekä Bauer Media ja ruotsinkieliselle kohderyhmälle KSF Media, joiden kautta yhtiö tavoittaa suuret yleisömassat. Yhtiön tarjoama Media for Equity -toimintamalli perustuu tunnettuuden kasvattamiseen markkinoinnin avulla, mikä lisää nopeasti yrityksen myyntiä, jolloin myös liiketoiminta kasvaa.

Koska 8 Media Ventures tekee vähemmistösijoituksia ja toimii katalyyttinä kasvulle nimenomaan markkinoinnin kautta, tiimissä uskotaan läheiseen verkostomaiseen yhteistyöhön muiden sijoittajien kanssa.

”8 Media Venturesin toimintamalli sopii erinomaisesti pääomasijoittajien toimintaan. Media for Equity -mallin avulla valitulle yhtiölle voidaan tehdä pitkäaikainen markkinointi- ja mediasuunnitelma, joka nostaa yhtiön tai sen tuotteiden tunnettuutta merkittävästi. Samalla yhtiössä voidaan vapauttaa mainontaan varattuja resursseja yhtiön muuhun kehitystoimintaan, joka nopeuttaa kehitystä edelleen”, kuvailee 8 Media Venturesin perustaja ja partneri Jarkko Nordlund.

Mediapalveluyhtiön portfolioon kuuluvat esimerkiksi digitaalisia lakipalveluja tarjoava Lexly sekä ateriakiihdyttämö KomeroFood. Nordlundin mukaan kaikista konkreettisimmat asiakasesimerkit näkyvät ja kuuluvat kuitenkin parhaillaan Maikkarin sekä Bauer Median kanavilla mainosten muodossa.

Kokenut tiimi tukee onnistumisissa

8 Media Venturesin founder-tiimissä työskentelee neljä partneria: he ovat Jarkko Nordlundin lisäksi Sami Vikback, Tero Ojanperä sekä Philip Lindqvist. Jokainen heistä on työskennellyt pitkään monipuolisten media-, kuluttajamarkkinointi-, teknologia- sekä investointialan tehtävien parissa. Lisäksi tiimin neuvonantajina toimii kolme yritys- ja mediamaailman konkaria Tukholmasta ja Lontoosta, jotka ovat yli 30 vuotta kasvattaneet yrityksiä toimitusjohtajan ja hallitusammattilaisen rooleista käsin.

Pitkän kokemuksen ansiosta tiimissä tiedetään, kuinka yrittäjiä tuetaan heidän omissa kasvutarinoissaan. Asiakkailtaan 8 Media Ventures on saanut ylistystä aktiivisuudesta, ammattitaidosta sekä käytännönläheisestä työskentelytavasta.

”Toimimme sijoituskohteissa mukana aktiivisina omistajina varmistaen yhdessä tavoitellun kasvun. Jokainen tarina on kuitenkin erilainen, joten toimimme hyvin räätälöidysti jokaisen yrityksen parhaaksi”, Nordlund kertoo.

Tavoitteena nopea kasvu ja kansainvälistyminen

Nordlundin mukaan uusi sijoitusmuoto on herättänyt kovasti kiinnostusta Suomessa: ”Suomessa aiemmin melko tuntematon Media for Equity -toimintamalli herättää nyt runsaasti kiinnostusta. Konkreettiset asiakasonnistumiset helpottavat keskusteluja uusien yhtiöiden kanssa ja tässä on tapahtunut iso muutos”, hän pohtii.

Katseet 8 Media Venturesin tiimissä on nyt käännettynä Pohjoismaihin ja muualle Eurooppaan, mihin investointivalmis yhtiö suunnittelee skaalautuvansa nopeallakin aikataululla. Tällä hetkellä sen toimistot sijaitsevat Helsingissä sekä Tukholmassa. Toiminta Ruotsissa on juuri käynnistymässä alkuvuodesta ja yhtiön tavoitteena on lisätä tarjontaan ainakin yksi lisämarkkina loppuvuodesta.

”8 Media Venturesin tulevaisuus näyttää hyvältä! Tavoitteenamme on vahvistaa portfoliotamme markkinoiden mielenkiintoisimmilla kasvuyhtiöillä sekä samalla kansainvälistää toimintamme, yhdessä yhtiöiden kanssa”, päättää Nordlund.

* Kuvassa: 8 Media Venturesin Jarkko Nordlund(vasen) ja MTV:n toimitusjohtaja Johannes Leppänen tekevät läheistä yhteistyötä.